Jul och nyår är högtider som tär på hushållsbudgeten. Det är inte bara julklappar, mat, julgran och resorna till och från affären som kostar. Utöver basutgifterna tillkommer ofta resekostnader, ökad elförbrukning och sedan i mellandagarna är det lätt att spendera en hel del extra pengar på en del onödig konsumtion.

Istället för att shoppa-loss kan det vara läge att vara återhållsam. Låt den där lite för stora skjortan ligga kvar och köp inte den där LCD-TVn även om priset är lågt. Se till att spara eventuella julpengar som blivit över så slipper du låna pengar senare i januari eller februari.   Våren är nämligen den tid på året då flest personer tvingas låna pengar för att hålla sig flytande.

julgran

Tjugondedag jul kastar vi på svensk pälskanin ut vår gran!

Några enkla knep för att undvika skuldsättning är att se till att använda all julmat och inte slänga något i onödan.  Skippa onödigt resande eller se till att planera in promenader så att den sammanfaller med att ni skall ut på staden eller hembesöken till vännerna. Det går även att spara pengar hemma genom att släcka julgransbelysningen nattetid och ljusslingorna utomhus om du reser bort.

Det är lätt att man blir lite uttråkad av att bara sitta hemma, men det behöver faktiskt inte kosta en förmögenhet för att man skall få uppleva lite högklassig kultur. Under mellandagarna brukar det finnas ett trevligt utbud av gratis konserter för både små och stora.

 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2013 Svensk Pälskanin. All Rights Reserved